PATELNIA CZARNA 32 CM
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Sztuka, technologia i tradycja od 1940 roku.
Elegancka patelnia ze stali szkliwionej, idealna do codziennego smażenia. Stal szkliwiona w 850 stopniach C. Patelnie Garcima wykonane są z bardzo wysokiej jakości stali, grubość stali od 1,5 do 3 mm. Gruby spód zapewnia równomierną dystrybucję ciepła i najwyższą odporność dna na odkształcenia. Wytrzymała powłoka pozwala na smażenie praktycznie bez użycia tłuszczu. Elegancki design sprawi, że patelnie Garcima będą ozdobą każdej nowoczesnej kuchni.
Idealne do pieczenia, smażenie i zapiekania.
Patelnie Garcima przeznaczone są do użytku domowego i profesjonalnego.
-
Patelnia wykonana z stali emaliowanej dzięki czemu szybko i równomiernie się nagrzewa, a także długo utrzymuje temperaturę potrawy.
-
Bardzo mocny i poręczny uchwyt, który pewnie leży w dłoni i jest łatwy w utrzymaniu czystości.
-
Praktyczny otwór przy uchwycie, umożliwia szybkie i wygodne odwieszenie artykułu na haczyku.
-
Patelnie Garcima robione są ręcznie
- Produkcja Hiszpańska
TYP |
POLEROWANA-PŁASKA |
ZASTOSOWANIE |
INDUKCJA, GAZ, ELEKTRYCZNA, CERAMICZNA |
WAGA |
2,01 KG |
ŚREDNICA |
32 CM |
GRUBOŚĆ |
2,0 MM |
WYSOKOŚĆ CAŁKOWITA |
4,8 CM |
KOLOR |
CZARNY |
POKRYWA W ZESTAWIE |
BRAK |
KORPUS |
ZE STALI EMALIOWANEJ |
UŻYTKOWANIE I PIELĘGNACJA
- Przed pierwszym patelnię należy umyć ciepłą wodą z mydłem aby usunąć zabrudzenia od opakowania, następnie dobrze spłukać i wytrzeć ręcznikiem do sucha. Nigdy nie należy pozostawiać patelni do wyschnięcia. Posmaruj patelnię delikatną warstwą oleju aby przygotować ją do lepszego utrzymywania ciepła podczas użytkowania.
- Jeśli nie będziesz używać patelni przez dłuższy czas pamiętaj aby po ostatnim użyciu umyć patelnię i delikatnie posmarować olejem. Następnie owiń patelnię papierem i schowaj do worka foliowego. Patelnię przechowuj w suchym miejscu. Tak zabezpieczona będzie służyła bardzo długo.
- Nigdy nie stawiaj na gorący palnik pustej patelni. Unikaj przegrzania, cały czas kontroluj intensywność grzania. Nigdy nie używaj patelni w kuchence mikrofalowej.
- Używaj przyborów kuchennych wykonanych z drewna lub stali. Patelnia osiąga bardzo wysoką temperaturę dlatego plastikowe przybory nie są zalecane.
- Najłatwiejszym sposobem na usunięcie resztek jest napełnienie patelni wodą z mydłem i pozostawienie na godzinę. Takie działanie zmiękczy pozostałości i pozwoli na usunięcie ich za pomocą gąbki. Jeśli jest potrzeba można użyć twardszego zmywak
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.