Producent
Cena
-
od
do
Kuchenny niezbędnik: patelnie
Naleśniki, omlety, placki, kuchnia azjatycka, jajecznica, pierogi, dania wegetariańskie – co łączy te wszystkie potrawy? Fakt, że bez patelni ich przygotowanie nie byłoby możliwe! Każdy miłośnik sztuki kulinarnej wie jak nieoceniony i niezbędny jest to sprzęt w kuchennym ekwipunku.
Patelnie teflonowe, patelnie ceramiczne, patelnie aluminiowe, patelnie granitowe – wybór patelni może przyprawić o lekki ból głowy, zwłaszcza że pod uwagę należy wziąć także fakt na jakiej płycie będzie ona wykorzystywana – gazowej czy też indukcyjnej.
Wbrew pozorom zakup patelni wcale nie jest błahą sprawą, ponieważ materiał z której jest ona wykonana oraz powłoka mają bezpośredni wpływ na stan naszego zdrowia.
Patelnie – jaki rodzaj wybrać
Patelnie teflonowe przypadną do gustu wszystkim osobom, które starają się raczej ograniczać spożycie tłuszczu. Dobrą alternatywą dla patelni teflonowych są patelnie ceramiczne – poradzą sobie z nawet najtrudniejszymi warunkami pracy, nie wymagają tłuszczu, a ponadto zagwarantują Twoim potrawom równomierne ogrzanie i utrzymanie ciepła. Najbardziej wytrzymałe są oczywiście patelnie żeliwne oraz patelnie ze stali nierdzewnej. Godne uwagi są także patelnie granitowe z powłoką non-stick oraz patelnie szklane, które polecane są zwłaszcza alergikom.
Szukasz:
- patelni do paelli,
- eleganckiej głębokiej patelni-rondla,
- patelni do przygotowywania potraw rodem z grilla,
- zestawu mini patelni do przygotowywania tapas,
- patelni ze stali odpornej na odkształcenia,
- głębokiej patelni wykonanej ze stali szkliwionej
Wszystkie wymienione rodzaje (a nawet więcej!) znajdziesz właśnie w naszym sklepie internetowym!