PATELNIA PAELLA ESMALTADA 38 cm
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Podwójne patelnie Paella MULTIGUSTO ESMALTADA z powłoką emaliowaną,
dzięki separatorowi, umożliwiają gotowanie dwóch różnych potraw jednocześnie. Na przykład paella z owocami morza i paella z mięsem.
- Idealna do paelli, omletów i innych potraw.
- Nadaje się do kuchenek gazowych, ceramicznych, palników, profesjonalnych płyt elektrycznych i piekarników.
- Emaliowanie ma lekkie właściwości antyadhezyjne, dzięki czemu można zużywać mniej oleju, a także łatwiej je czyścić.
- Wykonany z wysokiej jakości stali z powłoką emalii antykwasowej.
- Wyprodukowana w Hiszpanii
- 38 cm średnicy
Sztuka, technologia i tradycja od 1940 roku.
Elegancka patelnia ze stali, idealna do codziennego smażenia. Patelnie Garcima wykonane są z bardzo wysokiej jakości stali, grubość stali od 1,5 do 3 mm. Gruby spód zapewnia równomierną dystrybucję ciepła i najwyższą odporność dna na odkształcenia. Wytrzymała powłoka pozwala na smażenie praktycznie bez użycia tłuszczu. Elegancki design sprawi, że patelnie Garcima będą ozdobą każdej nowoczesnej kuchni.
Idealne do pieczenia, smażenie i zapiekania.
Patelnie Garcima przeznaczone są do użytku domowego i profesjonalnego.
-
Patelnia wykonana z stali emaliowanej czemu szybko i równomiernie się nagrzewa, a także długo utrzymuje temperaturę potrawy.
-
Bardzo mocne i poręczne uchwyty, które pewnie leżą w dłoniach i są łatwe w utrzymaniu czystości.
- Możliwość pieczenia w piekarniku do 200 stopni
-
Patelnie Garcima robione są ręcznie
- Produkcja Hiszpańska
Dane techniczne:
Typ | Podwójna |
Waga | 2,75 kg |
Średnica | 38,0 cm |
Grubość | 3,00 mm |
Kolor | Czarny |
Pokrywka w zestawie | Nie |
Korpus | Ze stali emaliowanej |
UŻYTKOWANIE I PIELĘGNACJA
- Przed pierwszym patelnię należy umyć ciepłą wodą z mydłem aby usunąć zabrudzenia od opakowania, następnie dobrze spłukać i wytrzeć ręcznikiem do sucha. Nigdy nie należy pozostawiać patelni do wyschnięcia. Posmaruj patelnię delikatną warstwą oleju aby przygotować ją do lepszego utrzymywania ciepła podczas użytkowania.
- Jeśli nie będziesz używać patelni przez dłuższy czas pamiętaj aby po ostatnim użyciu umyć patelnię i delikatnie posmarować olejem. Następnie owiń patelnię papierem i schowaj do worka foliowego. Patelnię przechowuj w suchym miejscu. Tak zabezpieczona będzie służyła bardzo długo.
- Nigdy nie stawiaj na gorący palnik pustej patelni. Unikaj przegrzania, cały czas kontroluj intensywność grzania. Nigdy nie używaj patelni w kuchence mikrofalowej.
- Używaj przyborów kuchennych wykonanych z drewna lub stali. Patelnia osiąga bardzo wysoką temperaturę dlatego plastikowe przybory nie są zalecane.
- Najłatwiejszym sposobem na usunięcie resztek jest napełnienie patelni wodą z mydłem i pozostawienie na godzinę. Takie działanie zmiękczy pozostałości i pozwoli na usunięcie ich za pomocą gąbki. Jeśli jest potrzeba można użyć twardszego zmywaka.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.