Set Paella-Tapa
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Zestaw składa się z 9 małych patelni. Patelnie są emaliowane wewnątrz i występują w 3 rozmiarach.
- 3 x 10 cm.
- 3 x 12 cm.
- 3 x 15 cm.
Serwowanie w mini-patelniach to prawdziwa przygoda – pobudza zmysły, prowokuje kulinarną inwencję i świetnie wpływa na nastrój i odbieranie smaku potrawy.
W patelniach można nie tylko podawać przystawki, ale można w nich również smażyć, piec i zapiekać różne przysmaki.
Ważne jest, by używać ich do serwowania takich potraw, które zaskoczą jedzącego zarówno smakiem, jak i odpowiednią kompozycją. Takie potrawy muszą być oryginalne, eleganckie i smaczne.
Sztuka, technologia i tradycja od 1940 roku.
Elegancka patelnie ze stali, idealna do serwowania przekąsek. Patelnie Garcima wykonane są z bardzo wysokiej jakości stali, grubość stali od 1,5 do 3 mm. Gruby spód zapewnia równomierną dystrybucję ciepła i najwyższą odporność dna na odkształcenia. Wytrzymała powłoka pozwala na smażenie praktycznie bez użycia tłuszczu. Elegancki design sprawi, że patelnie Garcima będą ozdobą każdej nowoczesnej kuchni.
Idealne do pieczenia, smażenia i zapiekania.
Patelnie Garcima przeznaczone są do użytku domowego i profesjonalnego.
-
Patelnie wykonane ze stali emaliowanej czemu szybko i równomiernie się nagrzewa, a także długo utrzymuje temperaturę potrawy.
- Możliwość pieczenia w piekarniku do 200 stopni
-
Patelnie Garcima robione są ręcznie
- Produkcja Hiszpańska
Dane techniczne:
Typ | Patelnie do tapas |
Waga | ok 1 kg |
Kolor | Czarny |
Pokrywka w zestawie | Nie |
Korpus | Ze stali emaliowanej |
UŻYTKOWANIE I PIELĘGNACJA
- Przed pierwszym patelnię należy umyć ciepłą wodą z mydłem aby usunąć zabrudzenia od opakowania, następnie dobrze spłukać i wytrzeć ręcznikiem do sucha. Nigdy nie należy pozostawiać patelni do wyschnięcia. Posmaruj patelnię delikatną warstwą oleju aby przygotować ją do lepszego utrzymywania ciepła podczas użytkowania.
- Jeśli nie będziesz używać patelni przez dłuższy czas pamiętaj aby po ostatnim użyciu umyć patelnię i delikatnie posmarować olejem. Następnie owiń patelnię papierem i schowaj do worka foliowego. Patelnię przechowuj w suchym miejscu. Tak zabezpieczona będzie służyła bardzo długo.
- Nigdy nie stawiaj na gorący palnik pustej patelni. Unikaj przegrzania, cały czas kontroluj intensywność grzania. Nigdy nie używaj patelni w kuchence mikrofalowej.
- Używaj przyborów kuchennych wykonanych z drewna lub stali. Patelnia osiąga bardzo wysoką temperaturę dlatego plastikowe przybory nie są zalecane.
- Najłatwiejszym sposobem na usunięcie resztek jest napełnienie patelni wodą z mydłem i pozostawienie na godzinę. Takie działanie zmiękczy pozostałości i pozwoli na usunięcie ich za pomocą gąbki. Jeśli jest potrzeba można użyć twardszego zmywaka.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.